“Zabrinuti rukovodeći građani”

...........................................................................................................................................................................

Struktura globalne iluminatske elite koja radi na ostvarenju Novoga svjetskog poretka složena je i razgranata: od Slobodnog zidarstva do Svjetske banke, od Družbe Bilderberg do Vatikana. O mnogima od ovih iluminatskih grupa napisane su čitave biblioteke, pa detaljno razmatranje ove teme, razumljivo, prelazi granice ovoga rada. Na ovome mjestu najviše ćemo se posvetiti zabrinutim rukovodećim građanima iz tzv. Družbe Bilderberg, o strukturi i djelovanju globalne elite možete čitati i na našoj stranici o Novom svjetskom poretku, ali je za cjelokupno razumijevanje odnosa u suvremenom svijetu potrebno i daljnje istraživanje. 

Jer, oni doista nisu neki likovi sa stranica romana poput “Da Vincijeva koda”, nisu smiješni urotnici za koje se priča da obavljaju čudne ritualne obrede, ni junaci neke izmišljene bizarne “teorije zavjere”. Ovi doista postoje, itekako. Uostalom, pa mnoge od njih znate...


Van Rompuy - tko ga je izabrao? 

 


Dana 12. studenog 2009. članovi Družbe Bilderberg, jednog od najmoćnijih klubova na svijetu, našli su se na večeri iza zatvorenih vrata zamka Hertoginnedal Castle u okolici Bruxellesa te odlučili o imenovanju belgijskog premijera Hermana Van Rompuya za prvog Predsjednika Europskog vijeća. Upravo u zamku Hertoginnedal koji je u vlasništvu belgijske kraljevske obitelji, a u prošlosti je bio i religiozno sjedište žena, 1956. godine su održani prvi razgovori o stvaranju Europske ekonomske zajednice (EEZ) i Euratom-a (The European Atomic Energy Community), zametcima Europske unije. Tjedan dana kasnije Rompuya Europsko vijeće imenuje predsjednikom Europskog vijeća.Družba Bilderberg

...........................................................................................................................................................................

Družba Bilderberg osnovana je 1954. u hotelu Bilderberg u gradu Oosterbeeku kraj Arnhema u Nizozemskoj. Jedna je od najmoćnijih političkih, medijskih, ekonomskih poslovnih grupa, a sastaje se na raznim lokacijama jednom godišnje radi raspravljanja o budućnosti svijeta. Putem svojih članova – šefova država, ministara, vlasnika korporacija, bankara, industrijalaca i predstavnika medijskih kartela (ovi posljednji su nazočni u svojoj korporatokratskoj funkciji, upravo kako ne bi objavili ništa sa sastanaka) upravlja svijetom preko Europske unije, G-8, Svjetske trgovinske organizacije, Svjetskog ekonomskog foruma itd.  

Za vrijeme sastanaka koji traju 3-4 dana zakupe obično jedan luksuzniji hotel u nekom lijepom mjestu, nabiju jako policijsko i zaštitarsko osiguranje i “otvoreno i slobodno”, u miru, bez nazočnosti novinara (nema ni konferencije za štampu poslije sastanka), “blisko koliko je to moguće raspravljaju kao zabrinuti rukovodeći građani s obje strane Atlantika, iz Zapadne Europe i Sjeverne Amerike, o problemima od kritične važnosti.” Tako sami navode na svojoj službenoj web-stranici.

Ta “kritična pitanja” kojima se bave obično su: postavljanje šefova država (primjerice odabiranje kandidata za predsjednike Amerike i Europe), upravljanje svjetskom ekonomijom, izazivanje i upravljanje krizama, napredovanje globalizacijskog procesa, razvoj depopulacijskih planova itd. Sastanku uvijek nazoči oko 130 članova - okrunjenih glava, multimilijardera, transnacionalnih kapitalista, bankara, najviših državnih dužnosnika, medijskih mogula itd. Čvrstu jezgru Družbe čine njen spiritus movens Henry Kissinger i počasni savjetnik David Rockefeller.


"Zabrinuti rukovodeći građani" 


Sustav Družbe Bilderberg vrlo je dinamičan i mijenja se s vremenom. Upija i stvara nove dijelove dok se istodobno rješava zastarjelih i neuspješnih ostataka. Članovi dolaze i odlaze, ali sustav ostaje aktivan i održava sam sebe. To je virtualna paukova mreža koja isprepleće financijske, političke, ekonomske i industrijske interese s mletačkim bankarskim modelom „fondi ultramontanizma“ u središtu (izraz „mletački fondi ultramontanizam“ koristi se za bankare koji imaju izravnu kontrolu nad vrijednostima nacionalne valute i kredita u vremenima krize).


Zidari Novog svjetskog poretka  

Svaki sastanak Družbe stoji otprilike 10 milijuna dolara i ima za cilj stvoriti „plemstvo namjere“ između pripadnika europske i sjevernoameričke elite. Oni traže najbolji način upravljanja “velikim neopranim” (termin kojim označavaju običan puk). Drugim riječima, žele stvoriti globalnu mrežu golemih kartela koji imaju veću moć od bilo koje nacije na Zemlji. Uzimaju sebi za pravo da kontroliraju sudbine i živote ljudi. Ta oligarhija predstavlja privatni kriminalni poduhvat s pipcima koji se protežu diljem svijeta i razrađuje nacrt kako će provoditi planove o kontroli svijeta putem agresivnih mjera pod krinkom „borbe protiv terorizma“. Svaka nova mjera, promatra li se individualno, može izgledati kao blago odstupanje, no cijeli paket promjena, koji je dio dugoročnog plana, usmjerava nas prema globalnom porobljavanju. U ovom se trenutku definitivno nalazimo na prekretnici i dvije su mogućnosti: ili će nas zahvatiti elektronska globalna policijska država ili ćemo prevladati ovu noćnu moru kao slobodna ljudska bića, što će ovisiti o postupcima koje odlučimo poduzeti.

Družba Bilderberg u stvari se poklapa s NATO-paktom. Barem je tako cijela priča počela 1954. godine. Danas, u skladu s vremenom, skupina je uključila i bivše zemlje članice Varšavskog pakta. No, kada se pogledaju cjelokupne namjere i ciljevi, skupinom još uvijek u većini vlada elita iz SAD-a i zapadne Europe. Posebno se referira na zapadnu Europu, predsjednike i premijere, direktore vodećih i najmoćnijih korporacija, guvernera Federalnih rezervi (privatne središnje banke SAD-a), Europsku centralnu banku, predsjednika Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, europske kraljevske obitelji, američke kongresnike i senatore, potpredsjednika SAD-a, američkog ministra obrane i ministra financija, direktore vodećih bankarskih tvrtki, itd. Predsjednik SAD-a nikada ne prisustvuje sastancima (to je zabranjeno tzv. Loganovim zakonom), ali ga zato zastupaju njegovi predstavnici i ostali posrednici koji djeluju između Družbe i predsjednika SAD-a.


Tko će biti predsjednik? 

Godine 2008. Družba se sastala u Chantillyju u Virginiji. Na sastanak su tada došli Barack Obama i Hillary Clinton. Tamo su bili i direktori Washington Posta, New York Timesa, Wall Street Journala, magazina Time, Financial Timesa, le Mondea, el Paisa iz Španjolske, francuskog le Figaroa, njemačkog Die Zeita, danskog Jyllands Postena i časopisa Ekonomist, no nitko od tih medijskih šefova nije smatrao važnim da objavi kako su budući predsjednik SAD-a i njegova glavna suparnica bili nazočni na tajnom sastanku s najvažnijim svjetskim moćnicima. Rockefeller i ostali američki predstavnici Bilderberga rekli su Obami kako je „predsjedništvo njegovo dok ga ne izgubi“. To je značilo da će Obama biti predsjednik bude li radio sve kako treba. U suprotnom netko će drugi postati predsjednik. Čini se da je ipak Obama obavio sve što je trebao, ne? 

Neki od zidara Novoga svjetskog poretka 


Godine 2010. Družba je održala sastanak u Sitgesu, Španjolska, od 3.-6. lipnja, nakon sastanka članova bratske grupe poznate kao Trilateralna komisija koja se sastala u Four Seasons Resortu u Dublinu između 6. i 10. svibnja. Čelnici Družbe, njih 300, sudjelovali su na okupljanju Trilaterale kako bi uskladili zajedničke ciljeve i planove.

Družba Bilderberg se nada da će globalnu recesiju uspjeti produžiti još najmanje godinu dana, otkrio je međunarodni financijski konzultant koji osobno kontaktira s mnogima od njih. Između ostalog, za Družbu je produžetak svjetske financijske krize od velike važnosti zbog toga što se još uvijek nadaju stvaranju globalnog “Treasury Departmenta” (Svjetske državne riznice) pod upravom Ujedinjenih naroda. Ova ideja je kao namjera Družbe predstavljena na sastanku 2009. u Grčkoj, ali su je uspjeli blokirati europski i ”nacionalisti” iz SAD-a. Pod “nacionalistima” Družba razumijeva sve one koji se protive podvrgavanju nacionalnih suvereniteta globalnoj upravi, u čemu je najdalje otišao talijanski predsjednik Giorgio Napolitano proglašavajući sve one koji se protive ideji Europske unije ni manje ni više nego fašistima. Izvor iz AFP-a je ukazao na govor francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja 29. ožujka 2010. na sveučilištu Columbia: “Trebali bismo izmisliti novi svjetski monetarni poredak”. Sarkozy je očito mislio na nedavno predložen općesvjetski “Treasury Department”. I MMF je predlagan za novu općesvjetsku banku, a tijekom ove financijske krize je po prvi puta u povijesti ova institucija počela samostalno izdavati valutu u obliku duga SDR (special drawing right - specijalna prava vučenja). 


Trilateralna komisija

Sestrinsku organizaciju Trilateralnu komisiju 1973. osnovali su D.Rockefeller i Z. Brzezinski s ciljem stvaranja “novog ekonomskog poretka”. Grupa se inicijalno sastojala  od 180 elitnih članova iz SAD, Europe i Japana. Članovi su iz reda državnih dužnosnika, međunarodnih bankara,  medija i multinacionalnih korporacija.

U svojoj knjizi “Between Two Ages” Brzezinski je istaknuo kako nacionalne države sve više prestaju biti temeljna jedinica ljudskog života i svoju ulogu sve više prepuštaju međunarodnim bankama i korporacijama. Deset  Obaminih savjetnika su trilateralci. 


Herman Van Rompuy i “globalna vladavina”

Ideje Družbe o “jednoj svjetskoj vladi” i jednom monetarnom sustavu s jednom svjetskom valutom u permanentnom vlasništvu neizabranih oligarha koji se samostalno biraju između sebe potvrdio je i imenovani (ne i izabrani) predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy, koji je na samitu lidera G-20 u Kopenhagenu o klimatskim promjenama (za kojeg se nakon izbivanja skandala “Climate-Gate” otkrilo da je samo još jedan u nizu pokušaja krađe novca poreznih obveznika) sebe i ekipu predstavio kao “globalnu vlast“, a godinu 2009. označio kao prvu godinu “globalne vladavine”. Rompuy je protivno svim demokratskim načelima postavljen za predsjednika Europskog vijeća 12. studenog 2009. na večerici koju je organizirala Družba Bilderberg u dvorcu Hertoginnedal na briselskoj periferiji.  Kasnije imenovanje od strane Europskog vijeća bila je tek formalnost.


 Ostarjeli Kissinger stiže na sastanak u Sitgesu 2010.

 


“Revolucija bez krvi”

Današnju Družbu Bilderberg, međutim, ne bi trebalo gledati kao neku “vladu u sjeni”, to je prije ideologija jedne svjetske kompanije.

Krajnjim ciljem Družbe Bilderberg smatra se provedba “revolucije bez krvi”. Revoluciju je zamislila vladajuća elita, a usmjerena je ka stvaranju tehnokratske vlade općesvjetske korporacije-države, u kojoj će unutarnja i vanjska politika biti podčinjene međunarodnoj ekonomiji. 

Pod pojmom “zahtjeva za uništenjem” koji se nalazi u dokumentima Družbe (zadnji put se pojavljuje na sastanku u Njemačkoj u kontekstu krize nedostatka energije) razumijeva se „uništenje svjetske ekonomije kojim se može uništiti potražnja“. Zanimljiv koncept. Naravno, to ne znači da će Rockefelleri, Rotschildi i ekipa ostati gladni. To se odnosi na ljude koji će ostati bez domova, novca, vlasništva i investicija (tj. odnosi se na nas) i naziva se „transformacijom bogatstva“. Upravo se to dogodilo tijekom Velike depresije koja nije bila ništa drugo nego prijenos bogatstva u ruke najmoćnijih ljudi. Novac ne može jednostavno ispariti u zrak, nego samo promijeni strane. 


 J. Micklethwait iz “The Economista” (lijevo) i R. Zoellick, šef Svjetske banke i rotšildski cionist (desno) na sastanku Družbe Bilderberg 2010. u Sitgesu


 

Uz to, 1974. Nixon i Kissinger potpisali su dokument američke vlade o studiji rasta stanovništva. Dokument jasno govori kako je svjetsko stanovništvo između 1974. i 2050. godine potrebno umanjiti za tri milijarde ljudi. Posljednje “procjene” govore o pet milijardi ljudi, što znači da bi na Zemlji ostalo nešto manje od dvije milijarde ljudi, broj koji je, po njihovim procjenama, “optimalno” održavati.


Važna pitanja

Družba odlučuje o veoma važnim  pitanjima. Tako su, primjerice, 2005. odlučili postaviti Angelu Dorotheu Merkel za njemačku kancelarku, premda su to držali teškim pothvatom jer su je doživljavali kao “dosadnu staru babu”. Godine 2006. u Kanadi raspravljali su o uništenju američkog i španjolskog tržišta nekretnina. Godinu i pol kasnije, tržište se doista srušilo. Sastanku u Ateni 2009. nazočili su (uz svjetske) grčki financijaši i bankari, a Grčka je uskoro završila na koljenima. 

Inače, Bilderberg grupu je osnovao princ Bernhard od Nizozemske, čovjek kojeg krasi nacistička prošlost, a među članovima Bilderberg grupe su i aktualni predsjednik Europske komisije Barroso i predsjednik Europske središnje banke Jean Claude Trichet. Belgijski vikont Davignon, raniji potpredsjednik Europske komisije i trenutni predsjednik Družbe, istaknuo je kako je za stvaranje zajedničke valute euro najzaslužnija upravo Družba Bilderberg. 

 


Središnja zamisao Družbe je od osnivanja ostala ista: uspostaviti od Ujedinjenih naroda formiranu “svjetsku vladu“ i oblikovati novu stvarnost u kojoj bi nacionalne države postale samo nebitne zemljopisne reference. Europska unija je postala jedan politički entitet, nakon toga slijedi Američka unija i na posljetku Azijsko-pacifička. (Afrička je unija već gotova stvar.) Kao i Europska, i Američka bi unija imala zakonodavnu, izvršnu komisiju i šefa države koji će moći nametati zakone državama članicama. I ondje bi se uspostavila zajednička valuta (amero) izdavana kao dug svih onih koje je koriste prema banci kao izdavatelju.

U provedbi svojih ciljeva Družba Bilderberg naročito cijeni diskreciju. Tako je David Rockefeller na sastanku Družbe Bilderberg u Njemačkoj, 1991. godine izjavio: ”Zahvaljujemo se Washington Postu, New York Timesu, Time Magazinu i drugim velikim kućama čiji su direktori prisustvovali našim sastancima, održali njihova obećanja i čuvali diskreciju gotovo četrdeset godina. Nama bi bilo nemoguće razviti naš plan za svijet da smo bili izloženi očima javnosti tijekom svih tih godina. No svijet je danas sofisticiraniji i spremniji za put prema Jednoj Svjetskoj Vladi. Nadnacionalni suverenitet intelektualne elite i svjetskih bankara je sigurno poželjnije rješenje od nacionalnih samoopredjeljenja prakticiranih u prošlim stoljećima.”


I kraljica Beatrix stigla je na sijelo u Sitgesu. 

 


Što se Europske unije tiče, još prije pedeset godina Družba Bilderberg je isticala: “Neka vrsta europske unije nije više utopijski san, nego se na konferenciji došlo do dogovora da je to sad nužnost našega vremena. Samo u nekoj vrsti Unije slobodne nacije Europe mogu postići moralnu i materijalnu snagu za svaku prijetnju njihovoj slobodi.” George McGhee, bivši američki veleposlanik u SR Njemačkoj izjavio je: “Rimski ugovor [1957.] kojim se uspostavlja zajedničko tržište osmišljen je na sastancima Družbe Bilderberg.”


Najnovije teme i dileme Družbe Bilderberg

Teme obrađene na sastanku u Sitgesu 2010. bile su: (1) Hoće li euro preživjeti? (2) Razvoj Europe: Europska izlazna strategija—na čekanju? (3) Imamo li institucije koje se mogu nositi sa svjetskom ekonomijom? (4) Grčka: lekcije i buduće strategije, (5) NATO i Afganistan: povoljan plan za Savez, (6) Iran i Rusija: ekonomska i financijska prijetnje za Savez, (7) Posljedice rata protiv terorizma, (8) Utjecaj domaće problematike na američku vanjsku politiku (9) Izgledi za japansku ekonomiju, (10) Budućnost američkog dolara i alternativni scenariji. No, najgora noćna mora Družbe Bilderberg jest mogućnost da se zemlje članice EU vrate nacionalno orijentiranim politikama.

Rastuća javna spoznaja o namjerama Družbe Bilderberg i Trilateralne komisije je postala velika prepreka ostvarenju njihova plana. Osim 1975. godine kad je izbila u središte pažnje, desetljećima je Družba djelovala u potpunoj tišini. No kako su se informacije o postojanju i radu Družbe širile, tako je rastao i otpor prema ovim globalnim elitistima. Budući da u posljednje vrijeme njihove sastanke opsjeda i po 500 novinara, pokušavajući doznati teme razgovora, razmišljaju o promjeni modaliteta okupljanja. Još u devedesetima Družba je bila posve uvjerena da će uspjeti osnovati Američku uniju do 2000. godine, ali kako vidimo, desetljeće kasnije još uvijek u tome nisu uspjeli.

Sastanak Družbe za 2011. održan je u lipnju u pitoresknom švicarskom mondenom gradiću St. Moritzu, pri čemu su članovi detaljno su analizirali Kinu, Irak, Rusiju, te krizu u EU, zaključivši da se stanovništvo planete smanjuje previše sporo, za što je jedina alternativa - novi svjetski rat. 

Diskutiralo se i o podršci euru, a zaključeno je da Grčka i ostale zemlje u zoni koja je u krizi trebaju platiti dugove.

Također, raspravljano je o nastavku okupacije Iraka, te o izazivanju niza kriza u Kini i Rusiji kako bi bili podriveni njihovi financijski sustavi, kao i o tome da s alternativnim masovnim medijima i internetom, koji nisu kontrolirani, treba nešto uraditi.

Kako o posljednjem zasjedanju ove skupine piše britanski "Guardian", ove godine je Bilderberg bio mnogo širi nego ranije.

Zna se da je Družba postavljena po načelu masonske lože. Njena se struktura sastoji iz tri kruga. Vanjski je dovoljno širok i članovi tog kruga znaju samo dio prave strategije i pravih ciljeva organizacije. Drugi, Upravljački komitet (Steering Committe), sastoji se od 35 ljudi kojima je 90 posto poznat zadatak Grupe. Najuži krug - Konzultacijski komitet (Advisory Committe) - ima desetak članova koji u tančine znaju istinske ciljeve i strategiju organizacije i koji posjeduju sve ovlasti  u vezi sa radom skupine u razdoblju između zasjedanja.

Zasjedanje u St. Moritzu, od 9. do 12. lipnja ove godine, prošlo je pod pokroviteljstvom samo jednog člana - Davida Rockefellera.

Novinari su prebrojali da aktiv kluba ujedinjuje 383 osobe, čiju trećinu čine Amerikanci - predstavnici aparata predsjednika SAD, najkrupnijih korporacija, banaka i poslovnih krugova. Čitava ta "vojska" želi učvrstiti sustav vladanja svjetskim poretkom na svoj način.Hrvatskoj oligarhiji nije strana suradnja s iluminatima

...........................................................................................................................................................................


U organizaciji Hrvatske Paneuropske unije u Splitu je krajem listopada 2010. u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa (baš ondje!) održana međunarodna konferencija „Europska ideja socijalne pravednosti - Hrvatska i Europska unija“ kojoj je prisustvovalo vodstvo Međunarodne Paneuropske unije te izaslanstva tog pokreta iz 13 zemalja. S obzirom da je utemeljitelj njihova pokreta bio bečki slobodni zidar (mason), a jedan od predsjednika i čistokrvni iluminat Otto von Habsburg, to bi moglo dati odgovor na pitanje o svjetonazorskom podrijetlu nekih od začetnika Europske unije.

Paneuropski je pokret najstariji pokret za ujedinjenje Europe, utemeljen 1923. Osnivač je grof Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi, član bečke masonske lože koji je osnovao je i Europsku parlamentarnu uniju (EPU), privatnu organizaciju koja se prvi put sastala u Gstaadu 1947. s ciljem izrade nacrta Ustava Europe i političkog ujedinjenja. EPU je također prihvatila paneuropsku zastavu s križem. Zastavu Paneuropskog pokreta Kalergi predlaže i za zastavu Vijeća Europe, ali to odbija Turska (član od 1949). Nakon njegove smrti predsjednik je bio iluminat Otto von Habsburg, a od 2004. Paneuropskim pokretom šefuje Alain Terrenoire. Više o masonu Coudenhove-Kalergiju možete pročitati u povijesnom dijelu.


 Zastava tzv. Paneuropskog pokreta (bog Sunca i crveni templarski križ; babilonske zvijezde dodane su kasnije)


 

Po riječima državnog tajnika za europske integracije Andreja Plenkovića, koji se obratio splitskom paneuropskom skupu, cilj hrvatske vlade je do kraja 2010. pokušati ispuniti sve kriterije za zatvaranje poglavlja, o čemu bi konačnu ocjenu Europska komisija obznanila u ožujku 2011.Vlada će učiniti sve da pregovore s EU-om završimo za mađarskog predsjedanja (u prvoj polovici 2011.) i da se potpiše pristupni ugovor nakon čega bi Hrvatski sabor raspisao referendum o pristupu EU - kazao je Plenković.

Predsjednik Hrvatske Paneuropske unije Pavo Barišić je rekao kako će u sklopu konferencije u Splitu Međunarodna Paneuropska unija održati i sjednicu svojeg predsjedništva, prvi put u Hrvatskoj, što pokazuje koliku važnost pridaje Hrvatskoj i njezinu ulasku u EU.

Pokrovitelji ovoga skupa bili su Jadranka Kosor i Ivo Josipović.


Bernd Posselt, agent za odnose s javnošću Otta von Habsburga i zastupnik Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, s Vladimirom Šeksom.

 

 

Još jedan važan iluminatski sastanak na vrhu

Uvijek je zanimljivo promatrati kako se utjecajni i moćni iluminati svih boja, — od komunista do katolika, i iz raznih sinekura – od bankara do gospodarstvenika, od medijskih mogula do naftaša, od političara do crkvenjaka – nevjerojatno dobro slažu oko nekih globalnih, strateških zajedničkih ciljeva. Njihove su ideološke, političke i ine razlike posve nepremostive, no čini se da ipak postoji nešto što ih, na određenoj razini veže. Postoji, kako se vidi, određena skupina ciljeva koji su im zajednički, bez obzira na stranačku, vjersku ili ideološku pripadnost. A Europska je unija nesumnjivo jedan od važnijih takvih ciljeva.

Dana 9. X. 2010. Predsjednik Ivo Josipović sastaje se s papom u Vatikanu. Uzgred budi rečeno, razgovarali su točno 33 minute (baš koliko je papa razgovarao ranije i sa Sarkozyjem, i baš koliko ima stupnjeva Slobodnog zidarstva). Slučajnošću, taj sveti broj masonstva u mističnim je društvima oduvijek bio znak kozmopolitizma, karizme i životne predestinacije za zanimanja od kojih koristi ima svijet kao cjelina.

Papa Benedikt XVI. podržao je ulazak Hrvatske u Europsku uniju, u koju bi, naglasio je, trebale ući i ostale balkanske zemljeJosipović je Papu izvijestio kako je vrlo važna borba protiv korupcije i kako Hrvatska provodi reforme za ulazak u Europsku uniju.

Odnose između Vatikana i Hrvatske Josipović je ocijenio odličnima, kao i “izvršavanje hrvatske obveze prema Katoličkoj crkvi”, koja želi povrat nekretnina ili novac. Iluminati obožavaju novac i moć, pa zato njihova  crkva ne vjeruje previše u stih iz Očenaša ”...kako i mi otpuštamo dužnicima našim”, koji javno drugima propovijeda.

                    Složno za hitan ulazak svih balkanskih zemalja u Europsku uniju: Ivo Josipović i papa Benedikt XVI. (AP)


Katolička crkva svesrdno podržava i zagovara uspostavu Novoga svjetskog poretka. Papa Benedikt XVI., osim što zagovara ulazak Hrvatske u Europsku uniju, u dokumentu „Caritas in Veritate“ (Ljubav u istini) iz godine 2009. pod točkom 67. piše kako se„snažno osjeća potreba, pa čak i usred globalne recesije, za jednu reformu Ujedinjenih naroda, a tako i za institucije gospodarstva i međunarodnih financija, tako da koncept obitelji sviju naroda može steći pravu vrijednost. Također se osjeća da je potrebno hitno pronaći inovativne načine primjene načela odgovornosti za zaštitu i davanje siromašnijih naroda te učinkovit glas u zajedničkom donošenju odluka. To se čini potrebnim da bi se došlo do jednog političkog, pravnog i ekonomskog poretka koji može povećati i čak dati smjer za međunarodnu suradnju za razvoj svih naroda u znaku solidarnosti. Zbog toga postoji hitna potreba za jednu istinsku svjetsku političku vlast, kao što je to moj prethodnik blaženi Ivan XXIII. naveo prije nekoliko godina. Takva tijela bi trebala biti regulirana zakonom, da poštuju dosljedno načela supsidijarnosti i solidarnosti, kako bi utvrdili opće dobro. Nadalje, takav autoritet bi trebao biti univerzalno priznat kako bi imao efektivnu snagu. ... Integralni razvoj svih naroda i međunarodne suradnje zahtijeva uspostavu jednog više važećeg stupnja jednog međunarodnog poretka, koji je obilježen kroz supsidijarnosti i koji na taj način upravlja s globalizacijom. Dalje potrebno je konačno ostvariti jednu povezanost između moralne i društvene sfere, te veza između političke i ekonomske i civilne sfere, kako je već utemeljeno u povelji Ujedinjenih naroda." 


Katolička crkva poručuje: Hitno u EU!

Poglavar Rimske crkve, suvremeni predstavnik babilonske religije, jako želi da Hrvatska hitno uđe u Europsku uniju.

To je u skladu sa zaključkom Rimskog sinoda koji je još u listopadu 1999. istaknuo da je nužno "poduprijeti, s hrabrošću i hitnošću, proces europske integracije." Ali to je u skladu i s činjenicom da su Katolička crkva i Europska unija iluminatske ekspoziture tzv. Novoga svjetskog poretka.

Jer, kako drukčije tumačiti njihovu izuzetnu bliskost? Točno je da je danas teško biti u bilo što siguran, pa stoga sve valja provjeravati. Međutim, shvaćamo da je teško objektivno razmotriti bilo koju pojavnost ako joj se unaprijed bezrezervno poklanja vjeru. U tom smislu razumijemo da je osobito teško vjernicima Rimokatoličke crkve kojima postaje sve jasnije da se određeni njeni postupci i ne mogu logično objasniti ni na koji drugi način osim da se sama ta vjerska zajednica svrstala u falange Novog svjetskog poretka. S obzirom da im je takva misao krajnje neprihvatljiva, vjernici obično nastoje zažmiriti nad određenim postupcima organizacije kojoj su vjerovali (ili su joj još uvijek vjerni) i okriviti sve moguće „unutarnje i vanjske neprijatelje“ za napad na nju.

Rimokatolička crkva najbolje razobličuje samu sebe, i nitko joj u tome ne treba pomagati. Činjenica da se kada su u pitanju ovi prostori ta vjerska zajednica intenzivno bavi geostrategijom (namjesto isključivo evanđeljem), već je sama po sebi dovoljna da se čovjek upita o njenoj pravoj ulozi. A svojim bezrezervnim zagovaranjem pristupanja čitavog Balkana u diktatorsku briselsku EU-federaciju (što je njen vrhovni poglavar jasno iznio u razgovoru s unionistom Josipovićem prošlog listopada), osudom svakom kritičkog mišljenja, a u zadnje vrijeme i osudom kritičkog mišljenja u odnosu na Europsku uniju, — crkva najbolje sama razotkriva svoje istinske namjere, koje su sve samo ne vjerske prirode. Tko ima oči neka vidi.

U dvojbi o istinskim namjerama i ciljevima neke organizacije, najbolje je pogledati plodove koje donosi, pa tek onda razmisliti treba li joj vjerovati. To je teško učiniti ako toj organizaciji unaprijed poklonimo svoje povjerenje. No, kome i uz obilje dokaza krljušti nikako da spadnu s očiju, taj ima pravo vjerovati što mu drago, pa makar to bilo i ono što mu servira takva organizacija. A što se same crkve tiče, — zapazivši začuđujuću sklonost te organizacije Europskoj uniji uz njezinu neprijepornu sklonost gomilanju enormnih materijalnih dobara, kad netko ne bi znao da se radi o crkvi mogao bi pomisliti da je zapravo riječ o korporaciji.

Mrežna stranica Europska unija i velika nevolja koja dolazi nema namjeru vrijeđati ičije vjerske osjećaje. Ona nastoji istaknuti činjenice vezane uz Europsku uniju, ali ide i dalje, nastojeći razotkriti plan koji stoji iza toga, pri čemu teži ostati informativni portal. Što se Rimokatoličke crkve tiče, ne znamo hoće li podržati "volju naroda" ili neće, kao što ne znamo ni zna li papa koji je postotak građana Hrvatske protiv EU. Mi to ne znamo, ali zato znamo da se i Katolička crkva i njen poglavar s tim činjenicama mogu upoznati. Naime, podaci koje navodimo na našoj stranici, o izuzetno niskoj potpori građana Hrvatske pristupanju Hrvatske Uniji preuzeti su sa službenih stranica Eurobarometra, istraživanja koje se provodi na inicijativu i pod pokroviteljstvom Europske komisije. Uostalom, većinu podataka o današnjoj Europskoj uniji preuzeli smo sa službenih stranica Europske unije: svoje pravo lice Unija zapravo i ne prikriva. Svoje ciljeve o uspostavi i njegovanju korporatističkog kapitalizma nasuprot bijedi malog čovjeka, kao ni posvemašnji deficit demokracije u svojim institucijama Unija uopće ni ne krije - sve je jasno da jasnije ne može biti. Tako da nitko, pa ni papa, ne može biti neobaviješten.


Papa Benedikt XVI. želi sve balkanske zemlje što prije vidjeti u Europskoj uniji. Ne propustite zapaziti taj blagi pogled krotkog kršćanskog pastira 

 


Kada Rimska crkva jasno progovori o tome da ne podržava imperijalističku neoliberalnu proturadničku i protunarodnu federaciju Europsku uniju, kada progovori protiv enormnih troškova Unije, kada prestane podupirati integraciju svih zemalja u asocijaciju izravno povezanu s korporatizmom, napose kada prestane podržavati ulazak Hrvatske i drugih balkanskih zemalja u Uniju, kada promijeni navedeni zaključak Sinoda u kojem "podupire s hrabrošću i hitnoću, proces europske integracije", - ako takvo što Crkva učini i kada to jasno kaže, mi ćemo to sasvim sigurno objaviti i time dodatno "uravnotežiti" naše tekstove o toj crkvi. Bojimo se, međutim, da se to nikada neće dogoditi, ali smo uvijek spremni da nas se po tom pitanju razuvjeri.

Inače, i u samoj Rimskoj crkvi ima i suprotnih mišljenja. Recimo, Vojni biskup Juraj Jezerinac poručio je okupljenima na misi u župnoj crkvi Srca Isusova u Karlovcu povodom 51.obljetnice smrti bl. Alojzija Stepinca kako je 'odvratno i ponižavajuće' gledati što se događa s hrvatskim narodom kada je riječ o 'ulasku' u Europsku uniju.

"To nije ni prvi ni posljednji put da se određene političke sile i ljudi tako ponašaju prema drugim ljudima i narodima. Smijemo pomisliti da se u ovom trenutku nešto slično događa s hrvatskim narodom, poglavito kad je riječ o našem takozvanom ulasku u Europsku uniju. Dok su neke zemlje davno već postale članice Europske unije, a u svojem političko-pravnom sustavu daleko se nalaze iza Hrvatske, ovoj se zemlji sustavno nameću i rekli bismo izmišljaju uvjeti, jedan za drugim" rekao je to vojni biskup Juraj Jezerinac na 51. obljetnicu smrti bl. Alojzija Stepinca u župnoj crkvi Srca Isusova u Karlovcu predvodeći misno slavlje.


"Nama koji to pratimo promatrajući što se zbiva, djeluje odvratno i ponižavajuće, kao da je cilj poniziti ovu zemlju i njezinu povijest, ubilježiti u glavu svakog njezinog građanina osjećaj krivnje i potrebu ispaštanja za neku povijest koju oni čitaju onako kako hoće, a ne kakva ona uistinu jest. I jasno je da takvim kriterijima, jer su proizvod političkog hira, nikakva logika ne može stati na kraj", dodao je Jezerinac. Ova stvarnost zbunjuje hrvatski narod, a posebno hrvatske branitelje, smatra Jezerinac, te dodaje kao je sigurno najveća odgovornost na vladajućima u ovoj zemlji. "I zato molimo Boga da oni budu mudri i hrabri u donošenju onih odluka koje neće biti potvrda ovih slutnji", rekao je biskup Jezerinac, poručivši da je u ovom trenutku potrebna kardinalova hrabrost, odlučnost i smjelost, objavila je 11. veljače 2011. Informativna katolička agencija.

No, kada se govori o pristupanju Europskoj uniji, riječ je o službenoj politici te vjerske zajednice, promovirane od njenih najviših dužnosnika, čak samog pape. U tom smislu istup mons. Jezerinca jest samo ispad - a ne službena crkvena politika. Na žalost.

Još u ožujku 2010. Hrvatska biskupska konferencija jasno se odredila kao eurofilska organizacija. “Hrvatski biskupi nikada nisu bili euroskeptici. Ujedinjena Europa je kršćanska ideja i bilo bi potpuno kontradiktorno da joj se suprotstavljamo”, rekao je tada  nadbiskup đakovačko-osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić na predstavljanju dokumenta pod imenom “Pismo hrvatskih biskupa povodom pristupnih pregovora za ulazak RH u EU”.

Dokument očito ima za nakanu, jednom zauvijek, prekinuti sva nagađanja o tome što vrh Katoličke crkve u Hrvatskoj misli o eurointegracijama. Pismo se sastoji od ukupno četiri dijela, pa se u onome prvome naglašava kako iza ideje o ujedinjenju Europe stoje političari koji su bili “uvjereni katolici” i koji su europsku budućnost željeli utemeljiti na “zajedničkoj podlozi kršćanskih vrednota”. U svakom slučaju, i ovaj dokument samo potvrđuje kako Rimska crkva sasvim nedvosmisleno pozdravlja ulazak naše zemlje u Europsku uniju.  


Malteška veza

Ivo Josipović, u svom pohodu iluminatskim vrhovnicima posjećuje i Suvereni viteški malteški red kako bi primio od velikog meštra tog reda najviše odličje “Pro Merito Melitensi (za velika kršćanska djela i donošenje velike časti redu). Očito je da su svi moćnici, premda naizgled različitih svjetonazora, povezani na nekom višem nivou, jer Malteški su vitezovi krajnje desna, autoritarna organizacija povezana s najvišim razinama Elitine mreže, a odlučili su odlikovati političara socijaldemokratske provenijencije. Kako je to moguće? Jednostavno. Ideološke i ine razlike među pripadnicima Elite samo su prašina u oči običnom puku: evidentno je da se oni, unatoč tim "razlikama", sasvim lijepo slažu i međusobno podržavaju. I jedni druge odlikuju!


Iluminatsko odlikovanje u pravim rukama: Ivo Josipović s princom i velikim meštrom Suverenog viteškog malteškog reda fra Matthewom Festingom

 


Suvereni malteški viteški red hospitalaca sv. Ivana Jeruzalemskoga, generalat Rodski, generalat Malteški, kako im je puni službeni naziv – vrhovni je vojni red što ga je osnovao učitelj Gerard (umro je 1120.) u prihvatilištu u Jeruzalemu kao redovničku zajednicu koja se brine za bolesne i slijedi pravilo sv. Augustina. Danas su članovi reda podijeljeni u tri staleža uključujući redovnike, laike plemiće i neplemiće. Prisutni su u više od stotinu zemalja i uključeni u humanitarnu pomoć, a osobito skrbe za bolesne. Neke države – među njima je i Sveta Stolica – priznaju malteške vitezove kao suverenu političku cjelinu. Danas Malteški vitezovi imaju diplomatske odnose sa 75 država, te su trajni promatrač pri Ujedinjenim narodima.

Inače, sve dok se nije umiješala Gellijeva masonska loža P2, Elita je kontrolirala Vatikan upravo preko Malteških vitezova. I Gelli je bio član Malteških vitezova, a i papa Ivan Pavao II, u čast kojem je, čim je zasjeo u “Petrovu stolicu”, izdan set vatikanskih maraka s nacrtanom piramidom i Svevidećim okom. Malteški vitezovi štuju sasvim različitu inačicu Boga – Lucifersku Svijest koju simboliziraju Piramida i Svevideće oko. Masonstvo se u tolikoj mjeri uvuklo u Katoličku crkvu, pa tako i u Malteške vitezove, da je čak i papa Pavao VI. koji je dovršio Koncil 1965. gorko javno tugovao zbog svih tih pseudoteoloških postkoncilskih glavinjanja nazvavši ih "Il fumo di Satana" (Sotonin dim).

Papskim ukazom, čelnik Malteških vitezova kao međunarodno-pravnog subjekta ima rang princa, važnost kardinala i naslov “Najeminentnija visost”. Istaknuti vitezovi Valéry Marie René Georges Giscard d’Estaing (bivši francuski predsjednik i pisac propalog Ustava EU, eminentni član Družbe Bilderberg) i Helmut Schmidt (koji je također član Družbe Bilderberg) ustrajno su radili na promicanju združene Europe.

Red ima posebno dobre odnose sa sigurnosnim službama, a 1948. jednu od najprestižnijih počasnih nagrada dodijelili su generalu Reinhardu Gehlenu koji je bio šef protusovjetske špijunaže u vrijeme Hitlerove vlasti. A sad je veliki meštar te masonske iluminatske skupine odlikovao i Ivu Josipovića.

(Inače, masoni žele otvoriti ured u Bruxellesu kako bi lobirali protiv sve većeg utjecaja religijskih organizacija u institucijama Europske unije, najavio je bivši Veliki majstor lože Grand Orient de France Jean-Michel Quillardet.)


Pravi razlog papskog posjeta Hrvatskoj

Pompozno najavljivani posjet pape Benedikta XVI. u lipnju 2011. uz proklamirane “duhovne dobiti” mogao bi nas materijalno dobrano osiromašiti. Vlada, naime, traži načine kako obeštetiti Crkvu čiju su imovinu komunisti nacionalizirali u XX. stoljeću. Povod za obnovu razgovora Crkve i hrvatske Vlade o Ugovoru o gospodarskim odnosima između Hrvatske i Svete Stolice, potpisanom 1998. godine, tvrdi izvor Poslovnog dnevnika, dolazak je Svetog Oca u Hrvatsku. Osim očekivane uloge gostoljubivog domaćina, u tradicionalnom protokolu Banski dvori tom prigodom Benediktu XVI. trebaju prezentirati i listu (ne)ispunjenih obveza prema Crkvi, stoga je Croatia osiguranje ponovno izvađeno iz pričuve.

Dok dio klera inzistira na povratu nekretnina i novčanim naknadama, postoji i određen broj biskupa u Hrvatskoj koji smatra da bi se Crkva trebala obeštetiti kontrolnim paketom dionica, odnosno 25 posto plus jednu dionicu državnog osiguravajućeg društva. Službeno, razumije se, Kaptol demantira da je bilo govora o Croatia osiguranju.


Ispunjenje kvislinškog unionističkog plana nema cijene, zato se ne štedi ni na podmićivanju klera u tu svrhu

 


Ako bi Crkva dobila udjel od 25 posto plus jednu dionicu, onda bi bila obeštećena u visini od oko milijardu kuna uz godišnji pripadajući udjel u dividendi, barem ako je suditi prema radnoj verziji procjene vrijednosti CO u 2009. godini koju je napravila najveća svjetska konzultantska tvrtka Deloitte. Iako je Crkva jedan od vlasnika imovine pred Drugi svjetski rat koji je možda i ponajbolje uspio povratiti svoju imovinu u Hrvatskoj, to je tek 30 posto od onoga što skromni kaptolski pastiri traže od svojih ovčica.

Građanima Hrvatske doista nije pretjerano važno hoće li se babilonska crkva namiriti dionicama, novcem ili nekretninama. Jedno je sigurno: kvislinški unionisti plaćaju našim novcem papski blagoslov ostvarenju cilja svojih gospodara. Ni sami više ne kriju pravi razlog posjeta poglavara te iluminatske organizacije Hrvatskoj: “Papin posjet Hrvatskoj dolazi u samoj završnici pregovora, u ključnom trenutku, kao podrška Svete stolice za ulazak u EU”, istaknuo je ministar vanjskih poslova i europskih integracija Jandroković.


Papski blagoslov ulasku Hrvatske u Europsku uniju oduševljeni su unionisti spremni platiti našim novcem 

 


Hrvatska “obveza” plateža (u novcu, dionicama ili pak nekretninama) Rimskoj crkvi  u skladu je s pravilima EU i potpisanim ugovorima s Vatikanom. Premda država godišnje izdvaja 300 milijuna za iluminatsku babilonsku organizaciju Katoličku crkvu koja u ime nepostojećeg, fiktivnog duga (kako su uopće došli do nekretnina koje su im komunisti nacionalizirali? Dobili su ih od Mojsija?) preuzima vojarne, kupuje gradske zelene površine i na njima gradi svoje bogomolje, njoj još uvijek nije dosta. Hoće još.

Uz to, građani Republike Hrvatske snosit će i troškove dolaska pape (troškovi njegova zadnjeg posjeta Španjolskoj procjenjuju se na između 3,7 i 5 milijuna €) koji očito ne dolazi moliti za Hrvate, nego – više se to i ne krije – dolazi dati podršku dosljednom radu lokalnih unionista na planu dovođenja Republike Hrvatske u organizaciju pod vlašću iluminata kojima i sam pripada. I po pare.


 Europska unija i velika nevolja koja dolazi, 2011.


This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola