Hrvatska kao rubna kolonija EU kapitalističkog stroja 

23. siječnja 2012. - Autor: D. Marjanović - Izvor: advance. hr

Jedini spas, a ovdje zaista nema alternative, je da radnici napokon kažu "dosta". Na izborima se nikada neće pojaviti stranka koja bi ih izbavila iz obespravljenosti i siromaštva. Mogu do kraja života obavljati svoje "demokratske" dužnosti, ali uvijek će ostati roblje od čijeg će rada profitirati samo vlasnici kapitala i samo odabrana oligarhija. Uskoro će položaj radnika u Hrvatskoj biti podjednako loš kao i u Grčkoj, Bugarskoj, Mađarskoj, ali i u Britaniji, a vrlo uskoro i u Njemačkoj.

PROČITAJ ČLANAK 


Narod koji ne zna da nije slobodan rado će služiti diktaturi 

22. siječnja 2012. - Autor: Redakcija

Svim hrvatskim izdajnicima i njihovim šefovima iskreno čestitamo ulazak u nedemokratsku, proturadničku, neoliberalnu, korporativnu europsku federaciju! Nama kako bude. 

PROČITAJTE ČLANAK

 

Finale indoktrinacijske kampanje za ulazak u europsku federaciju 

17. siječnja 2012. - Autor: Redakcija

Nakon duge, uporne, dosljedne i žestoke, ali posve jednostrane indoktrinacijsko-propagandne kampanje koju već dulje vrijeme provodi udružena hrvatska oligarhija zdušno i obilato potpomognuta kolaboracionističkim snagama iz medija i dijela inteligencije te cijelim visokim katoličkim klerom, — došli smo do grandioznog finala. 

PROČITAJTE ČLANAK


Biti danas euroskeptikom u Hrvatskoj za mene znači biti Europljaninom iznad svega

13. siječnja 2012. – Izvor: Forum – Autor: Goran Gerovac


Biti danas euroskeptikom za mene znači biti Europljaninom iznad svega; taj netko živi Europu bratstva, jednakosti i slobode, to je Europa Goethea, Voltairea, Puškina, Liszta, Wildea, Dunanta, Rousseaua, Schillera, Beethovena, Hugoa, a ne van Rompuya, Merkelice, Sarkozyja, Barrosa, Berlusconija. 

PROČITAJTE ČLANAK


Srećko Sladoljev: Financijski fašizam u EU će nas napraviti robovima

12. siječnja 2012. - Izvor: danas.hr - Razgovarala: Ana Benačić

'Rezultat neoliberalnog mentalnog sklopa je 'spaljena' zemlja. Financijski fašizam samo stvara novo robovlasničko društvo... Zašto Norveška i Švicarska nisu u EU? Zato što su pametne', kazao nam je u Intervjuu tjedna Srećko Sladoljev, član Nacionalnog vijeća Ne u EU.

PROČITAJTE ČLANAK


Ako je ulazak u EU tako dobar za Hrvatsku, zašto Vlada krije „europski Ustav“ od svojih građana ?

17. srpnja 2011. - Autor: Damir Grund - Izvor: dnevno.hr  

Prema Lisabonskom ugovoru, neformalnom ustavu EU, koji je stupio na snagu 1. prosinca 2009., Europska unija poprimila je elemente federalne države u kojoj zemlje članice gube važne dijelove svoga državnog suvereniteta. Prijevod tog zamršenog dokumenta nikada nije objavljen u Hrvatskoj. 

PROČITAJTE ČLANAK


Izbori i referendum: Što učiniti kako bi izdajnici konačno propali?

17. srpnja 2011. - Autor: Redakcija

„Izdali smo vas! Uzeli smo vam čak i novac s kojim smo to učinili! Hahahahaha! Hvala na pažnji, i vidimo se na izborima i na referendumu! Glasajte za nas i za Europsku uniju! Bit će vam izvrsno u Uniji, samo nam morate vjerovati! Uostalom, zar bismo vam mi lagali? Glasajte za EU, dajte nam naše europske fotelje! Ostvarili smo svoje povijesne ciljeve, mi to zaslužujemo!“ — Tako bi otprilike glasio ispravan prijevod nevješto upakiranih floskula koje nam svakodnevno servira udružena hrvatska oligarhija. A što je istina? 

PROČITAJTE ČLANAK


Bijesni na Europsku uniju iz krivih razloga?

17. travnja 2011. - Autor: Redakcija 

Nakon osuđujuće haške presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, Europska komisija očekuje da će Hrvatska i dalje u potpunosti surađivati s Haškim sudom. To je, kažu, ključno za zatvaranje Poglavlja 23 o pravosuđu i ljudskim pravima, barem tako ističu u priopćenju za javnost kojeg je Europska komisija odaslala novinskim redakcijama nakon haških presuda Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Kakvu igru igra Unija? Podrška građana ulasku u EU dramatično je pala, no treba li ono što se dogodilo u Haagu utjecati na bilo koji način na odluku građana Hrvatske u pogledu pristupanja Europskoj uniji?

PROČITAJTE ČLANAK 


Otpraviti dobro naoružanu oligarhiju u ropotarnicu povijesti – kako?

3. travnja 2011. - Autor: Redakcija

 

Može li itko dobiti rat protiv hrvatske, europske i svjetske oligarhije? Koja oružja stoje na raspolaganju potlačenim građanima u borbi protiv omražene vrhuške koja im svoje uske i sebične interese podmeće kao „svete povijesne ciljeve“? Iako se čini da je oligarhija odlično naoružana i da je zapravo nemoguće da građani dobiju tu bitku jer protiv te i takve oligarhije nemaju ništa efikasno, – je li to baš sasvim tako? 

PROČITAJTE ČLANAK 


Europa ili smrt!

20. ožujka 2011. - Autor: Redakcija

Je li zbilja bitno hoće li se izbori održati prije ili poslije referenduma o Europskoj uniji? Bi li ishod referenduma doista mogao doći u pitanje ne održe li se prije njega izbori? Je li uistinu značajno tko će dovršiti pregovore s Unijom i radosno ispijati pjenušac dok bude potpisivao pristupni ugovor? Je li od presudne važnosti tko će grijati fotelje na Markovu trgu u trenutku dok građani Hrvatske budu odlučivali o tome žele li provesti ostatak svog života u europskoj federaciji?


PROČITAJTE ČLANAKPasivno stado zbunjenih promatrača

20. ožujka 2011. - Izvor: hrsvijet.net  - Autor: Davor Dijanović 

Tako je, primjerice, u hrvatskim medijima – unatoč činjenici što ulazak Hrvatske u EU podržava tek manji dio građana – gotovo nemoguće čuti mišljenje protiv hrvatskog ulaska EU. «Polemike» se vode tek između onih koji zagovaraju žurni ulazak Hrvatske u EU i onih koji se zalažu za polaganiji ulazak. Kazati da ste protiv ulaska u EU predstavlja prelazak granice «dopustivog» odnosno «pomišljivog» mišljenja. Ako bi se netko u medijima izrazio protiv ulaska u EU, automatski bi od strane  misaone policije bio ekskomuniciran i više ne bi tako skoro vidio televizijski ili radijski mikrofon. Zaključak: propaganda je demokraciji isto što i nasilje totalitarizmu.

PROČITAJTE ČLANAK


Sunce sja, europske ptičice pjevaju, a eto nam opet i Hannesa Swobode! 

14. ožujka 2011. - Autor: Redakcija

Takozvani „izvjestitelj EU-parlamenta za Hrvatsku“ Hannes Swoboda, koji misli da najbolje zna što bismo mi u Hrvatskoj trebali željeti, zajedno s Kosor, Josipovićem, Milanovićem, Kaptolom, bankama, korporatistima i ostatkom oligarhije nastavlja krojiti hrvatsku sudbinu. Opet je ponovio nedavni ispad, ponovo se umiješao u unutrašnje stvari Hrvatske, ali je ovaj put otišao i dalje. Pogledavši svoju omiljenu hrvatsku vazalku – unionisticu Kosor – na uho joj je tiho prozborio: „Sunce sja, proljeće je!“

PROČITAJTE ČLANAK 


Ujedinjeni u borbi protiv zdravog razuma i hrvatskog naroda: Najprije EU, a poslije kako vam drago!

10. ožujka 2011. - Autor: Redakcija

Hrvatska oligarhija i Katolička crkva dosljedne su u zajedničkoj borbi protiv zdravog razuma i hrvatskog naroda: žele najprije završetak pregovora s Europskom unijom, pa makar se nebo srušilo! Volja naroda u ovom slučaju definitivno nije na listi njihovih prioriteta. Od njihova unisonog pjevanja hvalospjeva Uniji ni sami ne mogu čuti što to "rulja" u Hrvatskoj urla. Dokad?

PROČITAJTE ČLANAK


Daleko je hrvatsko proljeće dok europske bure deru

...........................................................................................................................................................................

8. ožujka 2011. - Izvor: skriveno.com - Autor: Ante Pancirov

Ostaje nada da je mlada hrvatska demokracija ipak dovoljno zrela da narod neće dopustiti uspon na vlast nekoga od tih redikula, celebrity revolucionara koje gledamo ovih dana na TV kako smjenjuju vlast dok im sline cure za foteljama u vlasti. Neki među njima,  ovako povampireni i gladni Jacine krvi, podsjećaju na Jean-Paul Marata iz Francuske revolucije. Nije ni čudo da glavni urednik novine s Kaptola, u svom stilu, spominje urotu, ubačene protuhrvatske elemente među prosvjednike i slično. Demokracija uvijek jede svoju djecu!

PROČITAJTE ČLANAK 


Spaljena i zastava Europske unije: Kome još nije jasno što prosvjednici žele?

4. ožujka 2011. - Autor: Redakcija  

Kako je moguće da građani spaljuju zastavu Unije? Nije li, barem prema riječima udružene hrvatske političke vrhuške, ulazak u tu državnu zajednicu „sveti povijesni cilj“ Republike Hrvatske? Ili je netko zabrinut što su ljudi shvatili da je to sveti povijesni cilj upravo te vrhuške?

PROČITAJTE ČLANAK 


Europska unija i velika nevolja koja dolazi, 2011. — 2012.


This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola